Angol tanfolyam napsütésben? – Igen, Máltán!

Nyelvet tanulni anyanyelvi környezetben a legkönnyebb, ám ennek kivitelezése a g yerekek esetében sokszor nem könnyű. Mire számíthatunk, ha a gyereket egy másik országba küldjük nyári táborba?  Hogy zajlik az oktatás? Számos jogosan felmerülő kérdés, melyekről a Gyerek és Junior angol programokat egyaránt kínáló Maltalingua School of English nyelviskola képviselőjét kérdeztük.

Hol van a nyelviskola?

A Maltalingua School of English Máltán található, annak is központi részén, St. Julians-ben. Ezt azért is szeretném hangsúlyozni, mert itt egyrészt minden megtalálható helyben – mozik, éttermek, boltok – másrészt a sziget többi része is könnyen megközelíthető. Mi több, az iskolától csupán 5 perc séta a tengerpart, ahol fürdeni is lehet, de ha csak egy kellemes sétára vágyunk a tengerparti sétányon, arra is kiválóan alkalmas.

Milyen gyerekeknek szóló angolnyelvű programokat kínálnak?

Ha kiskorúakról van szó, a szülők három lehetőség közül választhatnak: Családi, Gyerek és Junior program. A 18. életévüket betöltött fiatalok már a felnőtt csoportba kerülnek.
A Családi program esetében a szülők és a gyerekek egyaránt részt vesznek angol nyelvtanfolyamon, de a gyerekek és a szülők külön tanulnak. A két iskola épülete mindössze 5 perc sétányira található egymástól, így a családtagok könnyen tudnak találkozni az órák után, és együtt tölthetik a délutánt. Ugyanakkor a Családi program tartalmaz három délutáni programot is, ahol a gyerekek a kortársaikkal lehetnek, a szülők pedig részt vehetnek a felnőtt programokon.

A Gyerek program a 8-12 év közötti tanulóknak szól, és úgy alakítottuk ki, hogy kísérő nélkül is részt vehessenek rajta. Ebből kifolyólag a Gyerek programok időpontja mindig az iskolai szünidőre esik, emellett a gyerekeknek teljes felügyeletet és ellátást biztosítunk.

A Junior programra 13-17 éves diákok jelentkezhetnek, és akár csak a Gyerek program esetében, ez is az iskolai szünidőkben érhető el. Ebben az esetben is biztosítunk szállást és felügyeletet a diákoknak, de mivel itt már idősebbekről van, ők rendelkeznek pár kiváltsággal.

Hogyan zajlik egy hét a Gyerek programban?

A kurzusok minden esetben hétfőn indulnak és pénteken végződnek. Ez azért fontos, mert így bármely tanuló – beleértve a felnőtt tanfolyamok jelentkezőit is – bármikor be tud kapcsolódni az adott tanfolyamba. Ám mielőtt elkezdődne az oktatás, minden gyereknek részt kell vennie egy szintfelmérő teszten, ez alapján kerülnek csoportba. A tanítás 12. 30-ig tart, ha nem kértek magánórát, akkor a délutáni foglalkozások veszik kezdetét, melynek keretében a gyerekek a csoportvezetőikkel vehetnek részt különböző programokon, kirándulásokon vagy játszhatnak a nyelviskola diákszállásán.
Igazándiból ugyanez mondható el a Junior program résztvevőiről is, a különbség a két korcsoport között a programok milyenségében illetve a takarodóidőben rejlik. És természetesen a hétvégék sem telnek üresen, akkor is foglalkozásokkal, programokkal tesszük hasznossá a gyerekek napjait.

Nyelvtanulás esetén az anyanyelvi környezet előnyei egyértelműek, de hogyan folyik az oktatás a Maltalingua-nál, a tanterem falain belül?

Mindenekelőtt szeretném megemlíteni, hogy minden tanárunk angol anyanyelvű és rendelkezik a helyi TOEFL vagy a University of Cambridge CELTA vagy DELTA (vagy azzal egyenértékű) minősítésével. Emellett korosztálytól függetlenül elmondható, hogy a tanórák közvetlen hangulatban zajlanak, egyenlő hangsúlyt fektetve a nyelvtani helyességre, a szókincs és a beszédkészség fejlesztésére.

A fiatal tanulók esetében ez kiegészül az Aktív Nyelvtanulás programmal (Active Language Learning -ALL), amit mind a tanórákon mind a szabadidős tevékenységek során alkalmazunk. Ennek lényege, hogy a diákokat arra bátorítjuk, hogy tevékenységeken, valós szituációkon keresztül gyakorolják és fejlesszék az angol nyelvtudásukat.


Említette, hogy szállást és étkezést biztosítanak a diákoknak…

Igen. Az iskola rendelkezik diákszállóval, emellett a gyerekek lakhatnak befogadó családnál is, a 18 év fölöttiek pedig az iskola apartmanját is igénybe vehetik. A diákszálló és a befogadó család esetében az ellátás teljes panziót jelent.
De nem csak ily formán gondoskodunk a diákokról. A program keretében oda-vissza reptéri transzfert, 7/24 órás telefonos ügyfélszolgálatot, az iskola épületében pedig ingyen wifit biztosítunk számukra.

Miért gondolja, hogy jó ötlet Máltán angolul tanulni?

Málta 160 évig volt Nagy-Britannia része, ennek okán, a máltai mellett, az angol is hivatalos nyelv, így az iskola falain kívül is gyakorolhatják a tanulók a nyelvet. Emellett, legyen szó gyerekről vagy felnőttről, Málta egy különleges sziget, tele történelmi emlékekkel, látnivalókkal, a tenger csodálatos és az év 300 napján süt a nap. Nem véletlenül ez a szlogenünk: Learn English under the sun!

- szponzorált tartalom -

 

Részletes tábor keresés

Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet