Brutális drágulás jön a nyári táboroknál!

Esetenként húsz százalékos áremeléssel reagálnak a táborszervezők az elmúlt évek stagnáló díjaira, ami elsősorban a későn reagáló családok pénztárcáját terhelheti meg! A vakációs lehetőségek árai döntő többségében emelkednek, de ennek mértéke nagyon eltérő, míg a táborozás egyre inkább a családi nyaralásokhoz hasonló. Tóth Bélával, a Taborfigyelo.hu gyermektábor összehasonlító oldal vezetőjével értékeltük az idei várható trendeket.


„Az elmúlt esztendők híradásai a nyári táborok árának stagnálásáról, és a programok minőségének javulásáról szóltak. Várható volt, hogy ezt a helyzetet a végtelenségig nem lehet fenntartani, és valamikor a díjaknak

is alkalmazkodni kell a piaci realitásokhoz, de egyes táborok esetében talán erősebb a helyesbítés az indokoltnál.” – állítja Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője.

A vakációs lehetőségek díjai nagyrészt emelkednek, esetenként több mint 20%-kal is többet fizethetnek a családok a gyermekek táborozásáért, mint az előző években. A drágulás a táborok közel 80%-nál tetten érhető, de mértékük nagyban eltér.

„A táborárak növekedése jellemzően 2-3000 forintot jelentenek, de van olyan tábor is, ahol még a tavalyi áron tudnak foglalni a szülők. Fontos tudni, hogy az emeléssel egy időben a legtöbb tábor esetében előfoglalási kedvezményeket tudnak érvényesíteni az időben jelentkezők. A februári hónapban már érdemes leadni a gyerekek jelentkezését, hogy a legjobb ár-érték arányú táborhelyeket biztosíthassuk a csemetéknek. Látni kell, hogy a táborozás egyre inkább a nyaralásunkhoz hasonlít: jellemzően a család nyári pihenését sem két héttel a megálmodott idő előtt foglaljuk le, pontosan így kell gondolnunk a gyerekeink táborozására is!” – mondta el a Táborfigyelő vezetője.

A táborokat összehasonlító portálon jelenleg több mint 230 táborturnus érhető el, amikre jelentkezhetnek a szülők, de a vakációs lehetőségek száma folyamatosan emelkedik! Az előrejelzések alapján a korán foglalók minimális plusz költséggel megúszhatják az idei vakációt, míg a "ráérősek" csak a drága táborokból választhatnak majd!

Az összes imázskép letöltése nagy méretben itt!

 
Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet