Egy hónap, és ránk zúdul a nyári szünet! Ezek az idei nyár slágertáborai!

A Taborfigyelo.hu gyermektáborokat összehasonlító portál szervezésében 500 szülő részvételével zajlott kutatásban felmérték, milyen táborokat keresnek a 2016-os évben, mik lehetnek az idei év táborslágerei, hol táboroznak a lurkók, valamint hogyan alakulnak a táborok árai. Több újdonság mellett több pénz juthat idén a vakációra, míg az év legkeresettebb újdonságai a katonai táborok!

Harmadával fizetünk többet, és inkább ott alszunk


A táborok áraiban óriási szórás tapasztalható: míg egy átlagos ott alvós tábor ára egy hétre jellemzően 32 000-35 000 Ft, addig a Táborfigyelőn található szuper ott alvós tábor 11 000 Ft-ért, de 169 000 Ft-ért is. A napközis táborok átlagára 18 000-20 000 Ft között van, itt a legalacsonyabb táborár 16 000 Ft, míg a legmagasabb közel 80 000 Ft.


A táborozók közel két harmada (62%) ott alvós táborban tölti a vakáció egy részét, míg a fennmaradó gyerekek napközis táborokba mennek.

Kalandozzunk, sportoljunk, vagy álljunk katonának! Az év slágere a katonai tábor!

A 2016-os esztendőben újból változott a táborok népszerűségi sorrendje. A leginkább keresett táborok a tavalyi évhez hasonlóan a kalandtáborok és a sporttáborok, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a készségfejlesztő táborok kerültek. Újdonság, hogy a negyedik legnépszerűbb idegen nyelvi táborokkal azonos szintű érdeklődéssel felkerültek a lövész és katonai táborok. Utóbbiak az extrém táborok egy újfajta képviselői. Elérhetőek klasszikus katonai táborok, az életforma fegyelmével és rendjével, míg vannak ezeken belül is különleges verziók, mint a dzsungel- vagy erdei körülmények között megrendezett katonai- és egyben túlélőtáborok.

Ha napközis, Budapest, ha ott alvós, Veszprém


Míg Budapest a napközis táborok fővárosa, addig ott alvós tábort elsősorban Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keresnek a szülők.

Budapesten a XI. kerület a fő táborcélpont, de sokan töltik a vakációt a XIV. és a III. kerületben is.

Az ott alvós táborok esetében látható, hogy a Balaton környéke már nem annyira kiemelt táborozási szempontból, mint korábban volt, sokkal inkább a programok minősége és mennyisége lett a táborok vonzereje, mint a földrajzi fekvésük.

Az idei év újdonsága: nemzetközi magyar táborok

A tavalyi év újdonságai mellett az idei esztendőben is készülnek innovációval a táborszervezők. Az új programtípusok mellett a legnagyobb nyitás a külföldiek és az idegen nyelvek világában várható! A részleteket itt érik el!

Több pénzért fiatalabb gyereket is táboroztatunk

Egyre többet költünk a táborokra és egyre fiatalabban küldjük a gyereket táborozni. A Táborfigyelő gyermektábor összehasonlító portál több mint háromezer táborjelentkezést tanulmányozott az elmúlt évekből, valamint az idei esztendőből a táborozók lakhelye, kora, valamint a táborokra költött összeget vizsgálva. A részleteket infografikával itt érik el!

Az összes infografika és a teljes sajtóanyag letöltése egyben itt!

 
Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet