• A tábor turnusai közül a Jelentkezés fülön válogathat!
Leírás
Honfoglalás históriás történeti tábor

Honfoglalás históriás történeti tábor

Szeretettel várjuk a honfoglaló leányokat és ifjakat Tiszadorogmára (Mezőkövesdtől 30 kilométerre, közvetlenül a Tisza partján), gyönyörű természeti környezetben található szállásunkra. Jurtákban alszunk :), de szélsőséges időjárási körülmények esetén fedett szállás biztosított nádtetős, kemencés parasztházunkban. Naponta 4 étkezés biztosított.

Egyesületünk több mint 20 éve szervez táborokat 7-13 éves gyerekek számára. Az 5 napos, bejárós budapesti táborok, és az egész hetet felölelő vidéki kalandozások egyaránt tartalmas időtöltést, játékos ismerkedést kínálnak a magyar történelem meghatározó korszakaival. 2018 nyarán is szeretettel várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnének közelebbről megismerkedni elődeink életével, mindennapjaival– ez alkalommal a Honfoglalás korába repülünk vissza az időben.

Program:

Nemzetségeket alakítunk, korcsoportok és nemek szerinti bontásban ismerkedünk a történelemmel, mondákkal, filmek megtekintése, tárgykészítések, íjászat, rovásírás, közös éneklés, tábortűz, strandolás, sportolási lehetőségek, kisebb kirándulások a környéken.

A honfoglalás korának mindennapjaival élményszerűen ismerkedünk: naponta egy-egy konkrét témát dolgozunk fel filmek, képek, játékok, tárgykészítő foglalkozások, mondák, dalok segítségével. Domborítunk tarsolylemezt és hajfonatkorongot, nemzetségeink jelképeit közösen és egyénileg is megfestjük tanulunk rovásírást, készítünk tarsolyt, nemezelünk, bőrözünk, megismerjük a harcászati tudományokat, íjászunk. Alkalmas időben felfedezzünk a környéket, Mezőkövesden strandolunk, sportolunk, tábortűznél beszélgetünk a nap eseményeiről, mesékről, mondákról. A legjelentősebb régészeti feltárások történetét is megismerik a gyerekek, betekintenek a régész szakemberek munkájába.

Turnusok:

2018. augusztus 5-11. (szombattól vasárnapig)
2018. augusztus 12-18. (szombattól vasárnapig)

A tábor díja:
52.000 Ft/fő/7 nap-6 éjszaka. Részletfizetési lehetőség, testvérkedvezmény elérhető!

A részvételi díj tartalmazza a teljes anyagköltséget, strandbelépőket is.

Jelentkezési határidő: 2018. május 30. (a teljes részvételi díj első részletének befizetése mellett).

Részletek
Honfoglalás históriás történeti tábor
Ár :52.000 Ft
Ezen a nyáron ismét vár a legendás históriás kalandozás, hogy együtt fedezzük fel a régmúlt időket, évről-évre új, jelentős állomásán időzzünk el történelmünknek. 2018-ban a honfoglalás korát elevenítjük fel: őseink hitvilágát, születést, felnőtté válást, kalandozásokat, a hétköznapok tennivalóit, esténként a tábortűznél, a dobok hanga mellett tanulunk énekeket, ismerjük meg az emléküket őrző mondákat is. Munkatársaink gyakorlott táborvezetők, tapasztalt pedagógusok, régészek, történészek, néprajzkutatók, kézműves mesterek, közművelődési szakemberek.
Képek
 Elérhetőség
Contact for property
Kérjük gépelje be az alábbi karaktereket (kattintson a képre új karakter sorozatért):
Type characters you see.
 * 
Jelentkezés
Turnus Időszak Ár  
Honfoglalás históriás történeti tábor 2018.08.05 - 2018.08.11 52000 Ft
Honfoglalás históriás történeti tábor 2018.08.12 - 2018.08.18 52000 Ft


Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet