• A tábor turnusai közül a Jelentkezés fülön válogathat!
Leírás
Kerekerdő nomád táborok

Kerekerdő nomád táborok – tíz nap, távol a világ zajától

Idén nyáron is szeretettel várunk minden régi és új Kissünt és Sündörgőt tíznapos nyári nomád táborainkba, amelyeket idén a varázslatos Bakonyban tartunk, Vadalmás-rét közelében.

Ha szereted az állatokat és a növényeket, érdekelnek a kövek és a csillagok titkai, kíváncsi vagy népünk hagyományaira, akkor Te is tarts velünk nomád sátortáborainkba. A kirándulásokon naponta új helyeket fedezhetsz fel apránként megismerve a környék titkait. Délután csapatjátékokon teheted próbára magad, este pedig együtt éneklünk a tábortűz körül.

Kistábor [7-13 éveseknek]: 2017. július 19-28.

A tíz nap tengelyét az úgynevezett szakmai napok jelentik, amelyek rögtön a második reggel indulnak. A túrák programjáért és hosszának megválasztásáért a szakik felelősek. A gyermekek (családjaikba osztva) forgószínpadszerűen haladnak végig az öt természettudományos, a néprajzi és a konyhás szakmai napon. Ezek közül az előbbi hat folyamán az adott tématerület köré szervezett kiránduláson vesznek részt.

A délutánokat közös játékokkal, foglalkozásokkal töltik a gyerekek. Ezek többségükben nagy mozgásigényű csapatjátékok. Kora este, a vacsorát követően számolnak be a csoportok az aznap tanultakról egy előadás formájában, amely lehet színdarab, árnyjáték, versírás, népdalátköltés vagy éppen szoborkészítés. Ezeket a délutáni feladatokat a szakmai nap folyamán kapják meg a gyerekek, és közösen, gyakran a szakik segítségével oldják meg azokat. A családok előadásait követi minden este a felnőtteké, mely általában a keretmese kibontása. Esténként a tábortűz körül népdalokat éneklünk, beszélgetünk.

Nagytábor [13-17 éveseknek]: 2017. július 31. - augusztus 9.

Míg a kistáborban minden nap ugyanolyan “hosszú”, addig a nagytáborban rövid és hosszú napok váltogatják egymást. Az előbbi folyamán a túrák 14 órakor, az utóbbinál pedig 17 órakor érnek véget, amely nagyobb távolságok (akár 20 km-es útvonalak) bejárását is lehetővé teszi. A rövid napok délutánján a kistáboriakhoz hasonlatos csapatjátékokat játszunk, melyek kiegészülnek az evolúciós és telepes játékkal — ezek bonyolultabb szabályrendszerű, “gondolkodós” játékok. A kora estéken irányított beszélgetéseket és előadásokat tartunk különböző aktuális témákról (például a globális felmelegedésről, alternatív energiaforrásokról vagy éppen a génmanipulációról), illetve játékos problémafeladatokat adunk a gyerekeknek. A szituációs játékokban egymással vitázunk az előre kiosztott szerepeknek megfelelően pro és kontra olyan témákban, mint például az autópálya-építés vagy lakópark-létesítés a közeli erdő helyén.

Helyszín: Vadalmás-rét

Tábor ára:
38 000 Ft [testvéreknek és együtt jelentkező cimboráknak kedvezmény]

Korosztály:
kistábor: 7-13; nagytábor: 13-17

Részletek
Kerekerdő nomád táborok
Ár :38.000 Ft
10 napos nomád tábor gyerekeknek. Felejthetetlen nyári élmények, sátrazás, bográcsozás, kirándulások, szakmai programok, tábortűz, esti népdaléneklés. Találkozhatsz régi és új barátokkal. Készülj fel, hogy innen nem akarsz hazamenni!
Képek
 Elérhetőség
Contact for property
Kérjük gépelje be az alábbi karaktereket (kattintson a képre új karakter sorozatért):
Type characters you see.
 * 
Jelentkezés
Turnus Időszak Ár  
Kerekerdő nomád tábor - Kistábor [7-13 éveseknek] 2017.07.19 - 2017.07.28 38000 Ft
Kerekerdő nomád tábor - Nagytábor [13-17 éveseknek] 2017.07.31 - 2017.08.09 38000 Ft


Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet