• A tábor turnusai közül a Jelentkezés fülön válogathat!
Leírás
Magyar rejtélyek nyomában tábor

Magyar rejtélyek nyomában tábor

A tábor különböző témájú rejtélyek köré szerveződik, az együtt töltött hét során rejtélyről rejtélyre csak a résztvevők találékonyságával tudunk eljutni. A tábor végére, reméljük, a helyére kerül egy képzeletbeli kirakó minden darabja.

A tábor fő eszméje a többkultúrájúság, az ezzel való együttélés, és a magyar kultúra egyes elemeinek megélése, tudatosítása, mélyítése. A tábor a résztvevőknek rengeteg személyes élményt ad, kapcsolatokat, barátságokat tudnak szerezni. Lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek és fiatalok megéljék a magyar kultúrát, elgondolkozzanak azon, hogy ennek ők mennyire részesei, illetve az ő életükben a (részben) magyarságuk mekkora fontosságú. Kiderül majd, hogy az (valószínűsíthetőleg nagy többségében) első generációs külföldi magyar gyerekek hogyan viszonyulnak Magyarországhoz, mennyire merül fel bennük Magyarország a jövőbeni életük potenciális helyszíneként. A tábor gerjesztheti a résztvevőkben azt az igényt, hogy keressék a magyar közösségi, kulturális kapcsolódási pontokat (többi magyarral való kapcsolattartás, magyar rendezvényekre való ellátogatás).

Helyszín: Visegrád

Korosztály: 7-14 éves kor

Napi programterv:

Az első nap délutánja és estéje az ismerkedésről fog szólni. Minden nap reggelit követően lesz egy délelőtti program, ebéd, kis pihenés, majd délutáni program. A vacsora utáni koraesti/esti órákra is készülünk fakultatív, játékos programokkal. Vasárnap, az utolsó napon a délelőtti programunkra a szülőket, hozzátartozókat, ismerősöket várjuk, amikor egy szakértő segítségével végigjárjuk a többkultúrájúság/többnyelvűség témáját.

További ízelítő a programból:

• Forgassuk vissza az idő kerekét! - Népi hagyományok felelevenítése- zene, tánc, kézművesség
• Töltsük meg a bendőnket! - Gasztronómiai barangolás- ételek, közös főzés, ételbemutató
• Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! - A résztvevők kedvenc sportjainak és régi, hagyományos magyar ügyességi játékok (méta, íjászat, botozás) kipróbálása.
• Egy ifjú magyar Mátyás király udvarában.- Történelmi kalandozás a visegrádi várban.
• A pont, pont vesszőcskén túl...- Képzőművészeti foglalkozás.
• Állatok és növények körülöttünk. - Természetismereti programok.
• Home, sweet home. - Magyar gyerekként/fiatalként külföldön élni. Nyílt program családtagoknak

Turnus: 2017-07-24 - 2017-07-30

Szállás:

Az elszállásolás 12 fős faházakban (ezen belül 2-4 ágyas szobákban) lesz. A faházakban egy kisebb közös helyiség kis hűtővel, székekkel található. A táborhelyen tűzrakóhely és egy nemrég épített közös foglalkozások tartására alkalmas épület áll. A tábor előtti tágas, védett réten sportpályát tudunk kialakítani. A rétről gyönyörű dunai panoráma látszik. Az étkezést a közeli étteremben oldjuk meg, ahol már 17 éve foglalkoznak táborozók étkeztetésével is általános vendégkörükön kívül. A táborhely autóval megközelíthető. Igény esetén budapesti transzfert szervezünk.

Ár: 300 euro (kb. 90000 HUF)

Részletek
Magyar rejtélyek nyomában tábor
Ár :90.000 Ft
A táborba elsősorban külföldön élő magyarok jelentkezését várjuk, de nyitottak vagyunk vegyes kultúrájú családokból származó gyerekekre is, akik nem feltétlenül élnek külföldön. Az izgalmas programban megjelenik a magyar kultúra, mint komplex egész megélése, a gyerekek lakóhelyének (valószínűleg Európa különböző országaiból jönnek majd résztvevők) kultúrája, a többnyelvűség, többkultúrájúság.
Képek
 Elérhetőség
Contact for property
Kérjük gépelje be az alábbi karaktereket (kattintson a képre új karakter sorozatért):
Type characters you see.
 * 
Jelentkezés
Turnus Időszak Ár  
Magyar rejtélyek nyomában tábor (ár EUR-ban) 2017.07.24 - 2017.07.30 300 Ft


Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet