• A tábor turnusai közül a Jelentkezés fülön válogathat!
Leírás
Napfényes Kasztinella összművészeti alkotótábor

Napfényes Kasztinella összművészeti alkotótábor

A tábor helyszínéül Csomád térségében lévő, három hektáros területen elhelyezkedő teljesen közművesített tanya szolgál.
A tanyán családi ház helyezkedik el, a táborozók rendelkezésére pedig egy zenei és beltéri kézműves foglalkozások megtartására szolgáló helyiség áll.

Programunk vázát egy történet, egy mese képezi, amely minden táborban más, de a világ, a tábor helyszínül szolgáló Napfényes Király birodalma, és nyári rezidenciája, az ezt benépesítő mesealakokkal mindig ugyanaz. Ez a mesevilág a táborba lépés pillanatától körülveszi, és reményeink szerint talán a hazamenetel után is még sokáig kíséri a gyermekeket.

Zene- dráma foglalkozásainkon tovább szőjük a mese szálait, amelyben művész-tanáraink előadásában klasszikus zenedarabok csendülnek fel. Minden zenei foglalkozás egy élőzenei minikoncertnek is tekinthető, amelyben a gyermekek úgy hallgathatnak különböző stíluskorszakokból származó zenedarabokat, hogy figyelmüket folyamatosan fenntartja a mese történéseinek nyomon követése. A zenedarabok "mondanivalójáról" nem beszélünk, pusztán az átélésre, a megtapasztalásra hagyatkozunk. Az ide vonatkozó meserészlet már megteremti a zene befogadásához kellő érzelmi alapot.

A klasszikus élőzenei élmények befogadásán túl a gyerekek aktívan is részt vehetnek a mesében: alakíthatják a történetet szóval, a már zenét tanuló gyermekek a már megtanult darabjuk eljátszásával. A darabot közösen meghallgatjuk, megbeszéljük, milyen hangulatú, a történet melyik részéhez lehetne illeszteni, vagy ha úgy adódik, ki is találunk hozzá egy jelenetet. Akinek kedve van, azonosulhat szereplőkkel, egyes jeleneteket eljátszunk, dalokat tanulunk.

A foglalkozások második felében a zenetanulásé illetve a hangszerekkel való ismerkedésé, a fő szerep.

A kézműves foglalkozásokon a mesében szereplő egyes apróbb tárgyakat készítünk el nemezeléssek, fonássak, szövéssel, gyűjtünk a termesztett illetve a közelben lévő festőnövényekből, gyapjút festünk (a szabadban, bográcsban). A szabadban frissen gyűjtött növényekből szövünk.

Programjaink közül azokat, amelyre lehetőség van, az időjárástól függően a szabadban tartjuk.
A hét során egy alkalommal kirándulást teszünk a közelben elhelyezkedő Fóti Somlyó Természetvédelmi Területen.

Fontosnak tartjuk a szabad játékot, amelyben a gyermekek átélhetik, feldolgozhatják a kötött programok élményeit, és pihenhetnek - erre nagy szabad tér áll rendelkezésre.

Zenés mesénket táborzáró ünnepségünkön adjuk elő művésztanárainkkal és a gyerekekkel közösen, amelyre minden alkalommal szeretettel meghívjuk a családot, barátokat.

Korosztály: 7-12 éves kor

Helyszín: Mogyoród

Napi programterv:

9:00: tábornyitás - köszönés, daltanulás (első napon a mesés "balesetvédelmi oktatás")
9:20: tízórai
10-12 : kézműves foglalkozás
12:00-12:30: szabad játék
12:30 - ebéd, utána szabad játék
14:00 – 16:00: zenés foglalkozás
16:00 - uzsonna, majd szabad játék a távozásig

Turnus:

2017-10-30 - 2017-11-03

Ár: 25 000 Ft

Részletek
Napfényes Kasztinella összművészeti alkotótábor
Ár :25.000 Ft
Ha még nem tanul zenét a gyermeked, csak szeretne, esetleg a család szeretné, hogy kedvet kapjon a zenetanuláshoz, vagy ha már megkezdte tanulmányait, és az első évek kezdeti próbatételeinek nehézségeivel küzd, akkor itt a helye az őszi táborunkban! Nálunk garantáltan kedved kap a hangszeres zene tanulásához, és, motivációt gyűjt a mindennapi gyakorláshoz. Mesét írunk: szóval, játékkal, zenével, kézművességgel. Programunkból:
Élő, interaktív klasszikus mesés minikoncertek, (művésztanárok közreműködésével)
ismerkedés a hangszerekkel, illetve gyakorlási lehetőség:
kézművesség (nemezelés, szövés-fonás, gyöngyfűzés)
sok mozgás a szabadban
kirándulás
állatsimogató
A végén: közös táborzáró zenés meseelőadás.
Képek
 Elérhetőség
Contact for property
Kérjük gépelje be az alábbi karaktereket (kattintson a képre új karakter sorozatért):
Type characters you see.
 * 
Jelentkezés
Turnus Időszak Ár  
Napfényes Kasztinella összművészeti alkotótábor 2017.10.30 - 2017.11.03 25000 Ft


Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet