• A tábor turnusai közül a Jelentkezés fülön válogathat!
Leírás
Zene- és alkotótábor

Zene- és alkotótábor

Régestelen-régen, több száz vagy talán ezer évvel ezelőtt történt mindaz, amiről ma mesélni fogunk...
Akkoriban ezen a vidéken hatalmas, lápokkal tarkított erdőség terült el. Az erdőrengeteg roppant fáinak koronái majd az eget súrolták, a fák törzseit meg a földet olyan vastagon burjánzó, puha mohaszőnyeg borította... Azon a napon, amikor történetünk kezdetét veszi, a sűrű rengeteg legmélyebb zugában, egy kicsiny tisztás közepén egy leány állt... Hosszú, sötét köpenyét fázósan húzta össze magán, pedig meleg, fülledt nyár volt. Épp az imént ébredt álomtalan, mély álmából, és most tétován nézett körbe - próbált visszaemlékezni, hogy került ide, mi történt vele azelőtt, hogy elaludt, de nem jutott eszébe semmi…

Kedves Gyerekek! Ha folytatni szeretnétek a mesét, szóval, zenével, játékkal, anyagokkal, színekkel, akkor gyertek el táborunkba! Művésztanáraink szeretettel várnak Benneteket!

Zene- és kézműves foglalkozásokra épülő programunkkal olyan összművészeti élményeket kívánunk nyújtani a résztvevő gyermekeknek, amelyek érzelmekre, érzékekre hatóan nyitottá teszi őket sokféle művészi hatás befogadására, és támogatja belső, kreatív erőik mozgósítását. A foglalkozásokon igyekszünk minden irányból lehetőséget teremteni belső és külső képek alkotására: fantáziával, hanggal (szóval és zenével) színekkel, anyagokkal és mozgással.

Zene foglalkozásinkat művésztanárok, az alkotó-kézműves foglalkozásokat állatorvos, szűcs, népi játszóházvezető tartja.

Táborunkba várjuk azokat a gyeremekeket,akik nem tanulnak még zenélni csak tervezik, esetleg a szülők szeretnének kedvet ébreszteni gyermekükben a zenetanulás iránt, és azokat is, akik már megkezdték zenei tanulmányaikat.

Programunk vázát egy történet, egy mese képezi, amely minden táborban más, de a világ, a tábor helyszínül szolgáló Napfényes Király birodalma, és nyári rezidenciája, az ezt benépesítő mesealakokkal mindig ugyanaz. Ez a mesevilág a táborba lépés pillanatától körülveszi, és reményeink szerint talán a hazamenetel után is még sokáig kíséri a gyermekeket.

Zene-dráma foglalkozásainkon tovább szőjük a mese szálait, amelyben művész-tanáraink előadásában klasszikus zenedarabok csendülnek fel. Minden zenei foglalkozás egy élőzenei minikoncertnek is tekinthető, amelyben a gyermekek úgy hallgathatnak különböző stíluskorszakokból származó zenedarabokat, hogy figyelmüket folyamatosan fenntartja a mese történéseinek nyomon követése. A zenedarabok "mondanivalójáról" nem beszélünk, pusztán az átélésre, a megtapasztalásra hagyatkozunk. Az ide vonatkozó meserészlet már megteremti a zene befogadásához kellő érzelmi alapot.

A klasszikus élőzenei élmények befogadásán túl a gyerekek aktívan is részt vehetnek a mesében: alakíthatják a történetet szóval, a már zenét tanuló gyermekek már megtanult darabjuk eljátszásával. A darabot közösen meghallgatjuk, megbeszéljük, milyen hangulatú, a történet melyik részéhez lehetne illeszteni, vagy ha úgy adódik, ki is találunk hozzá egy jelenetet. Akinek kedve van, azonosulhat szereplőkkel, egyes jeleneteket eljátszunk, dalokat tanulunk.
A foglalkozások második felében a zenetanulásé, illetve a hangszerekkel való ismerkedésé, a fő szerep.

A kézműves foglalkozásokon a mesében szereplő egyes apróbb tárgyakat készítünk el nemezeléssek, fonássak, szövéssel, gyűjtünk a termesztett illetve a közelben lévő festőnövényekből, gyapjút festünk (a szabadban, bográcsban). A szabadban frissen gyűjtött növényekből szövünk.
Kizárólag növényekkel festett gyapjút és fonalat használunk a munkákhoz -részben a maguk festette fonallal, gyapjúval fognak dolgozni, részben már korábban megfestett anyagot használunk. A növényekkel való festéseknél előtérbe helyezzük az egészségvédelmet és a környezettudatosságot, semmilyen egészségre ártalmas anyagot nem használunk pácoláshoz vagy fixáláshoz.

Programjaink közül azokat, amelyre lehetőség van (főként a kézműves foglalkozásokat), szabadban tartjuk.
A hét során egy alkalommal kirándulást teszünk a közelben elhelyezkedő Fóti Somlyó Természetvédelmi Területen.
Fontosnak tartjuk a szabad játékot, amelyben a gyermekek átélhetik, feldolgozhatják a kötött programok élményeit, és pihenhetnek - erre nagy szabad tér áll rendelkezésre.
Esetenként irányított játékot szervezünk.

Zenés mesénket táborzáró ünnepségünkön adjuk elő művésztanárainkkal és a gyerekekkel közösen, amelyre minden alkalommal szeretettel meghívjuk a családot, barátokat.

Helyszín: Mogyoród
A tábor helyszínéül Csomád térségében lévő, három hektáros területen elhelyezkedő teljesen közművesített tanya szolgál.
A tanyán családi ház helyezkedik el, a táborozók rendelkezésére pedig egy zenei és beltéri kézműves foglalkozások megtartására szolgáló helyiség áll.

A Fóti Somlyó Természetvédelmi Terület közelsége, és a tanya területén lévő víztároló és tó vonzása miatt gyakori a területen sokféle, köztük védett állatok vendégeskedése. A tábor egész ideje alatt környezet és állatok védelmét előtérbe helyező szemléletet igyekszünk közvetíteni és várni a gyerekektől.

Korosztály: 7-12 éves kor

Egy turnusban maximum 15 gyermeket fogadunk és minden időben legalább két felnőtt foglalkozik a gyerekekkel.

Napi programterv:

Érkezés: 8 órától
9:00: tábornyitás - köszönés, daltanulás (első napon mesés "balesetvédelmi oktatás")
9:20: tízórai
10-12 : kézműves foglalkozás
12:00 – 12:30: szabad játék
12:30 - ebéd, utána szabad játék
14 - 16: zenés foglalkozás
16- uzsonna, majd szabad játék a távozásig

Ott alvóknak további esti programok: késő délutáni szervezett játékok, bunki építés, tábortűz, esti túra, esti mesélések, zenélések.

Turnusok:

2017-07-10 - 2017-07-14
2017-07-31 - 2017-08-04

Árak:
napközis: 25000 Ft/fő
ott alvás esetén 35000 Ft/fő

Részletek
Zene- és alkotótábor
Ár :35.000 Ft
Régestelen-régen, több száz vagy talán ezer évvel ezelőtt történt mindaz, amiről ma mesélni fogunk...
Akkoriban ezen a vidéken hatalmas, lápokkal tarkított erdőség terült el. Az erdőrengeteg roppant fáinak koronái majd az eget súrolták, a fák törzseit meg a földet olyan vastagon burjánzó, puha mohaszőnyeg borította... Azon a napon, amikor történetünk kezdetét veszi, a sűrű rengeteg legmélyebb zugában, egy kicsiny tisztás közepén egy leány állt... Hosszú, sötét köpenyét fázósan húzta össze magán, pedig meleg, fülledt nyár volt. Épp az imént ébredt álomtalan, mély álmából, és most tétován nézett körbe - próbált visszaemlékezni, hogy került ide, mi történt vele azelőtt, hogy elaludt, de nem jutott eszébe semmi...
Kedves Gyerekek! Ha folytatni szeretnétek a mesét, szóval, zenével, játékkal, anyagokkal, színekkel, akkor gyertek el táborunkba! Művésztanáraink szeretettel várnak Benneteket!
Képek
 Elérhetőség
Contact for property
Kérjük gépelje be az alábbi karaktereket (kattintson a képre új karakter sorozatért):
Type characters you see.
 * 
Jelentkezés
Turnus Időszak Ár  
Zene- és alkotótábor - ott alvós 2017.07.10 - 2017.07.14 35000 Ft
Zene- és alkotótábor - napközis 2017.07.10 - 2017.07.14 25000 Ft
Zene- és alkotótábor - ott alvós 2017.07.31 - 2017.08.04 35000 Ft
Zene- és alkotótábor - napközis 2017.07.31 - 2017.08.04 25000 Ft


Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet