https://146.190.110.216/https://167.172.89.125/mochibet 88hksbetmporedkitabet138gbk76hebitopmpoxousaklub76gamingkapten76

Duna TV Család-barát magazin: Tavaszi Szünet: Táborozás Új Dimenziói


A tavaszi szünet hosszabbítása új lehetőségeket nyit a gyerekek és szülők számára, akik most már nemcsak a nyári, de a tavaszi időszakban is gazdag programkínálatból válogathatnak. Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője beszél arról, hogyan alkalmazkodnak a táborok a kibővült szünethez, és mik azok a különleges tematikák, amelyekkel idén megörvendeztetik a táborozókat.

Tavaszi táborainkat itt érik el!

Biztonságos és élménydús nyári táborainkat itt találják!

- Imrének egy régi vágya teljesülne, hogyha olyan táborok is lennének, amik gyermektematikával vannak megtöltve, de felnőttek is elmehetnek. Édesem, mi az egész nyarat egy olyan táborban töltjük, ahol felnőttek vannak, de elég gyermeteg a tematika. Na mindegy, viccet félretéve, egyébként Tóth Béla van itt velünk, merthogy szerencsére mindig-mindig tudunk újdonságokról beszélgetni, hogyha táborokról van szó és egyébként egy picit fordítva mondanám, hogy sokszor felnőtt tematikával vannak megtöltve ezek a táborok, mégis ugye a gyerkőceink vehetnek részt rajta.

- A legnagyobb bánatom, és hát Imrével abszolút egyezek, hogy tizennyolc éves kor a felső korhatár a legtöbb táborban.

- Egyébként egy piaci rés.

- Ezt muszáj elmondjam, Baján van egy űrrakéta építő és csillagászati tábor, ahol a gyerekek összeépítenek egy rakétát, és aztán nyilván tisztes távolból, de föl is lövik azt az adott rakétát, én megőrülnék egy ilyentől. Szóval megpróbálom elintézni, és akkor megyünk együtt.

- Ugye? Sima ügy.

- A piaci rést, ha valaki most ki akarja használni, szerintem.

- Béla, szerintem menjetek el erre a kérdésre. Szóval, hogy akkor azt mondhatjuk, hogy egészen komoly tematikájú táborok is várják a gyerkőcöket.

- Így van, vannak a hagyományosabb tematikák, ugye a lovastáborok, sporttáborok, idegen nyelvi táborok, vagy éppen a kézműves táborok, és nagyon sok különleges, extrém vagy meghökkentő tábor téma is van idén, akár a tavaszi szünet idejére, akár a nyári szünet idejére. Van mesterséges intelligencia táborunk, rúdfitnesz táborunk, de brókernek és tőzsdecápának tanulhatnak a gyerekek. És megannyi olyan téma van, amit nem is gondolnánk rá, és például a katonai táboroknak a tematikája az, ami még pár éve még ilyen extrém különleges tábornak számított, ma már a harmadik, negyedik legnépszerűbb tábortéma. Fiúk, lányok, kicsik, nagyok tekintetében imádják ezeket a táborokat is.

- Ami engem egy picit meghökkentett, és lehet, hogy ez csak számomra újdonság, de hogy a tavaszi szünetben is vannak már táborok. Ugye az én elképzelésem a táborról mindig a nyárhoz kapcsolódott, tehát, hogy nyáron megyünk táborba, de most már itt a lehetőség abban is, hogy itt a szép tavaszi napokon is lehet táborozni.

- Abszolút igazad van, és a szülőknek és gyerekeknek is általában még az van a fejében, hogy nyári szünet, akkor tábor. Tavaszi táborok eddig is voltak, csak jellemzően ezek ilyen két-három napos mini táborok voltak, ugye rövid volt a tavaszi szünet emiatt. És hát ezek napközis táborok voltak, mert két-három napra nem nagyon van értelme ottalvós tábort csinálni, viszont átrendezték az iskolai szüneteket az idei évtől, rövidebb lesz egy kicsit a nyári szünet, és egy picit a téli és a tavaszi szünet is hosszabb lesz, ezáltal az idei évben március 28-án kezdődik a tavaszi szünet, 11 napos lesz, több mint másfél hét, és ez már az az időtáv, ahol már van értelme például ott alvós tábort is szervezni, mert egy hetet teljes nyugalommal lehet táborozni úgy, hogy még otthon is tud tölteni a gyermek a családdal némi időt, illetve a szülők szempontjából pedig sokaknak azért probléma onnantól kezdve azt a plusz egy hetet, ami a nagypéntek és a húsvét hétfő után van, azt megoldani a gyermekfelügyelettel, és kapóra jönnek itt ide a tavaszi táborok. Ebből adódóan szám szerint is sokkal több tábor érhető el, csak nálunk a Táborfigyelőn több mint 600 táborturnus foglalható, és ezeknek jó része tavaszi táborként is működik.

- Mennyivel kell előre gondolkodnunk? Nyilván tábora válogatja, tehát nyilván nagyon függ attól, hogy milyen a helyszín, mennyi a létszámlimit, satöbbi, satöbbi, mennyire népszerű maga a tematikája a tábornak, de azért azt gondolom, hogy lehet ebben találni valamilyen általánosságot, hogy azért mondjuk ne két nappal előtte kezdjünk el keresgélni.

- Azt semmiképpen nem javaslom, így van. A tavaszi táborok esetében nagyjából 60-70 százalékos most a foglaltság. Azt mondtam, hogy sokkal szélesebb a kínálat, mint az elmúlt években, ez így van, viszont a nyári időszakhoz képest azért töredéke pont azért, mert más van a fejünkben még a táborok kapcsán. Ezáltal, aki szeretné még a tavaszi szünetben táboroztatni és élményekkel ellátni a gyermeket, annak érdemes minél előbb megtenni ezt a táborfoglalást, mert gyorsan betelnek ezek a turnusok. A nyári táborok esetében, ami nagyon fontos, és nagyon örülök, hogy itt is el tudom mondani, április elsejéig vannak előfoglalási kedvezmények, ami azt jelenti, hogy 5-10-15 százalékkal kedvezőbb áron tudunk most tábort foglalni, mintha áprilisban vagy májusban tennénk meg ugyanezt, azon családoknak, ahol fontos az, hogy adott esetben 10-15 ezer forinttal kedvezőbb áron tudunk most tábort foglalni, azoknak mindenképpen célszerű minél előbb megtenni ezt a foglalást.

- Köszönjük szépen! Mindenki azt gondolom, hogy még akár tavaszra is, de nyárra is felkészülhet. Gondolom, itt a tavaszi időszakban mondjuk szerintem a vízitáborok, azok lehet, hogy egy picit még akik ilyen tóparton rendezik, azokkal meg kell várni a nyári időszakot. Köszönjük szépen, hogy itt voltál.

- Köszönöm szépen.