https://146.190.110.216/https://167.172.89.125/mochibet 88hksbetmporedkitabet138gbk76hebitopmpoxousaklub76gaming

Olajfestészeti tábor

Olajfestészeti kurzusainkon a professzionális anyagok, eszközök használata, valamint a magas szintű szakmai oktatás lehetővé teszi, hogy 9-10 éves kor felett bármely korosztály képviselői-tehát felnőttek is- részt vehessenek foglalkozásainkon. A gyermekeknek biztosítjuk a szabad mozgás lehetőségét, ám akik szeretnének, egész nap folyamatosan alkothatnak. A klasszikus olajfestészet a festészet tanításának alapja, egyben a legnagyobb sikerélményt adó technika, hiszen a kép a készítés bármely stádiumában javítható. Mi nem "élményfestést", hanem valódi tudást adunk a festészet szabályainak megtanításával.
Napközis
Budaörs (Pest), Magyarország
MKB OTP K&H
9-99

Képek

Képek száma: 23.

Részletek

Klasszikus olajfestészeti tábor

Kedves érdeklődő Szülők és Gyerekek!

Mészáros Erzsébet  festőművész vagyok és örömmel mutatom be Önöknek / Nektek nyári művészeti táborainkat, amelyeket Művészegyesületünk (BUM Art) szervezésében egy budaörsi majorban működtetünk.

A szervezet  alapító tagjaként  szem előtt tartom a magas szakmai színvonalon végzett  oktatást, a családias, jó hangulat megteremtésével, töretlen lelkesedésemmel  pedig igyekszem biztosítani és átadni a résztvevőknek az alkotói örömet. Nálunk így igazi, jókedvű műhelymunka folyik! :)
Az olajfestészeti táborok  vezetésében idén is  férjem, Petrény András , a gyerekek közkedvelt "Bandija" lesz a segítségemre, aki - többek között :) - faműves - játszóház –és túravezető, emelett felnőtt magántanítványaim is segítenek a munkában.

A foglalkozások napközis rendszerben: reggel 8-tól délután 4 óráig tartanak.

Külön figyelmet érdemel a foglalkozások helyszíne: a major épülete, amely nagy belmagasságával, vastag falaival kellemes hűvöset biztosít a nyári melegben. A  zárt, biztonságos udvar pedig  lehetőséget ad a kinti játékokra, épület árnyékában a szabad levegőn történő munkára is.

Az olajfestészeti táborunkba nagyobb, legalább 9-10 év feletti gyermekeket, ill felnőtteket is várunk. Klasszikus olajfestészetet oktatunk, amely a festészet tanításának az alapja!

Ez a technika különösen nagy sikerélményt biztosít a tanulóknak, hiszen a festés során esetlegesen elkövetett " hibák" számos módon kijavíthatók, pl:a még nedves festéket  letöröljük, a rossz helyre húzott vonalat  lebenzinezzük, ha pedig már megszáradt az adott rész,  egyszerűen átfestjük!

Az oktatás az első napon a klasszikus olajfestészet elméleti tudnivalóinak ismertetésével indul. Bemutatom a kép elkészítésének három alaplépését: 1. felrajzolás, 2. aláfestés, 3. kidolgozás. Elmondom továbbá az ecsetkezelés és a színkeverés szabályait.

Az elméleti tudnivalók ismertetése után következik egy gyakorlati bemutató, amikor egy konkrét képet kiválasztva a valóságban is megfigyelhetik a résztvevők, hogyan történik az adott kép arányosított fölrajzolása, aláfestése, majd kidolgozása. Az elmúlt évben ezt a bemutatót már egy hatalmas képernyőn nézhették a résztvevők, így lehetőség nyílt arra, hogy a legkisebb részleteket és mozdulatokat is mindenki tökéletesen láthassa.

A festészet tanításának alapja, a kezdeti stádium: a másolás.

 Ezért mindenki kiválaszt magának a sok-sok reprodukciós anyagból néhány neki tetsző képet, majd megbeszéljük, hogy az adott személynek a kora, gyakorlata, előzetes tanulmányai, ill. a kép nehézségi foka alapján én melyiket ajánlom a kezdéshez.
Ezek után már a résztvevők között körbejárva mindenkivel egyénileg, személyre (ill. az adott képre) szabottan tudunk foglalkozni.
A munkához mindenkinek külön festőállványt és ecsetkészletet biztosítunk és a legjobb minőségű anyagokkal: a legdrágább magyar olajfestékekkel, minőségi ecsetekkel dolgozunk. Az elkészült  alkotások természetesen hazavihetők.

A  festés nagy odafigyelést, koncentrációt kíván, ezért, biztosítanunk kell  a gyermekeknek a  mozgás lehetőségét  a közvetlen közelünkben lévő sportpályán. Aki szeretne, Bandival mehet kidobózni! Ez azonban senkinek sem kötelező, a művészeti oktatást én  egész nap folyamatosan biztosítom!

Ebédelni vagy a közelünkben lévő iskolába megyünk, vagy pedig a lezárt dobozokban a táborba szállított ebédet  a helyszínen fogyasztjuk el.
A festészeti táborunkban felnőtteket, szülőket, nagyszülőket is örömmel látunk!

Szeretettel várjuk, és visszavárjuk táborainkba a kedves érdeklődőket, és reméljük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan most is igazi tartalmas, szép élményekkel gazdagíthatjuk őket!

Napi programterv

Az első napi tudnivalók elmondása és bemutatása után a  hét további részében folyamatosan tudunk "gyakorolni", alkotni.

Ha az aláfestésünk megszáradt, akkor kezdhetjük csak a kép kidolgozását, amennyiben az  még nedves, válaszhatunk egy következő témát. Mi nem egy adott képet másolunk valamennyien, hanem a festészeti szabályok ismeretében mindenki saját tudásának és ízlésének megfelelő festményen dolgozhat a saját ütemében.

Sokan eleve több hétre érkeznek hozzánk, így a száradási idő nekik nem annyira fontos, hiszen a következő héten is folytatható a festés.

Turnusok

Olajfestészeti tábor
62.000 Ft/turnus
2024. júl. 15. - júl. 19.
Olajfestészeti tábor
62.000 Ft/turnus
2024. júl. 22. - júl. 26.
Olajfestészeti tábor
62.000 Ft/turnus
2024. júl. 29. - aug. 2.
Olajfestészeti tábor
62.000 Ft/turnus
2024. aug. 5. - aug. 9.

Kapcsolati adatok

Kérdését a táborról ezen az űrlapon keresztül tegye fel.

Iratkozzon fel a Táborfigyelő havi hírlevelére, hogy a táborokkal kapcsolatos kedvezményekről, hírekről értesíteni tudjuk!

Tábor értékelések

 XY  5 nincs turnus megadva.  2023-07-08 10:08
A lányom vett részt rajta. Nagyon tetszett neki. Szerintem megéri az árát.
Elrejt

Tábor értékelések (összesen: 1 darab)

 XY  5  2023-07-08 10:08 nincs turnus megadva.
A lányom vett részt rajta. Nagyon tetszett neki. Szerintem megéri az árát.