• A tábor turnusai közül a Jelentkezés fülön válogathat!
Leírás
Koppányvölgy Színjátszó Tábor
SZÉP kártya elfogadóhely
MKB SZÉP kártya elfogadóhelyK&H SZÉP kártya elfogadóhelyOTP SZÉP kártya elfogadóhely

Koppányvölgy Színjátszó Tábor


Színjátszó tábor a Balatonnál! Várjuk olyan 14-22 év közötti fiatalok jelentkezését, akik iskolájukban tagjai irodalmi színpadnak, színjátszó-körnek, versmondó műhelynek, és érdeklődési körükben intenzíven jelen van a színház.

A tábor különösen hasznos lehet azok számára, akik a későbbiekben színházzal kapcsolatos tanulmányokba szeretnének kezdeni. Persze a szakmai programokat "megfűszerezzük" szabadidős programokkal, kirándulásokkal,fürdéssel a Balatonban.

Hogy zajlik a tábor?

A jelentkezők 8-10 fős munkacsoportokra oszlanak, minden csoport élére a színházunk egyik színésze, dramaturgja, vagy rendezője kerül, mint csoportvezető. Az egyhetes tábor során a „műhelymunka” elnevezésű foglalkozások során a csoportok külön dolgoznak a csoportvezetővel, a többi programon pedig mindenki részt vesz. A tábor utolsó napján a csoportok külön-külön megmutatják egymásnak, mire jutottak a hét során az általuk választott irodalmi alapanyaggal. A táborlakók igényei szerint a szülők, barátok is részt vehetnek ezen a tábort lezáró eseményen.

Hagyományteremtő céllal a színházunk minden évben egy problémakört, és egy hozzárendelt irodalmi alapanyagot tenne meg az az évi tábor kiindulópontjául.

Turnus:

2018-08-08 - 2018-08-14

Helyszín: Kőröshegy

Maximális létszám: 35-40 fő

Programterv:
délelőttönként: műhelymunka, improvizációs gyakorlatok, "színészmesterség" foglalkozások
délutánonként: mozgás gyakorlatok, fórum, kirándulások, fürdés

Műhelymunka
elsőként drámajátékok során összeismerkednek a csoport tagjai, és a csoportvezető is megismerkedik a diákokkal. Ezután a csoportvezető vitafórumot kezdeményez, melynek során vitaindító kérdéseket tesz fel a csoportnak az alapproblematikával kapcsolatban. A kibontakozó vita kérdéseit szintén drámás játékok segítségével feldolgozzák a csoport tagjai.

Improvizáció
Minden nap - egy előre átgondolt tematika mentén haladva - az improvizáció egy-egy alapszabályával, általános jellegzetességével ismerkedhetnek meg a diákok. Így eshet szó olyan színházi alapkérdésekről, mint a színpadi partnerrel való együttműködés, az akció-reakció témaköre, a színpadi jelenlét, a tárgyhasználat, a színpadi státusz, a jelenet-építkezés stb.

Színészmesterség
Ezen a szintén minden napra tervezett foglalkozáson a csoportvezetők felváltva tesznek kísérletet arra, hogy a színészmesterség alapjait átadják a táborlakó diákoknak. E tréningek során nyerhetnek bepillantást a diákok abba, hogyan is működik a k2 műhelye: részt vehetnek rendelkező próbán, végigkövethetik egy adott jelenet megszületésének állomásait, és mindeközben szembesülhetnek a színpadon való létezés legalapvetőbb problémáival is (színpadi mozgás, beszéd, bejövés-kimenés, színpadi időkezelés stb).

Mozgás
Ezek a reggelre tervezett rövid bemelegítések a táborlakók „felébresztése”, fizikai állóképességének javítása céljából fontosak, ami a színpadi munkának is megkerülhetetlen feltétele. A reggeli bemelegítés nagy hangsúlyt fektet a színészi munkához fontos testtájékok bejáratására, fejlesztésére, így a beszédszervek, a végtagok, az arcizmok és a gerinc.

Fórum
A munkával eltöltött nap tanulságait, a táborlakók és a csoportvezetők észrevételeiket a vacsora után összehívott fórumon oszthatják meg egymással. Ez a program már jóval kötetlenebb a fentebb részletezettnél, célja, hogy elmélyítse a diákok személyes kapcsolatait, illetve, hogy a csoportvezetők is találkozhassanak a nem saját csoportjuk tagjaival. A fórumok tanulságait leszűrve a csoportvezetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a diákok igényei szerint alakíthassák a programot, csökkentsék, vagy emeljék a munkatempót a következő napokban.

Kirándulás
A héten két délután áll rendelkezésére a diákoknak, hogy – a csoportvezetők irányításával - megismerkedhessenek Kőröshegy és környéke természeti és kulturális kincseivel. Igény szerint a közeli hegyekbe való kirándulás, erdőjárás, a Balaton-partra való ellátogatás, falujárás tölthetik ki ezt a két szabad délutánt.

Szállás:

"A" kategóriás Gyermek -és Ifjúsági Táborunk a Balaton déli partján található, épületeink 2016-ban teljes felújításon estek át, tehát szép, megújult, modern berendezésű táborhelyen várjuk a gyerekeket.
A gyermekek 6-8 fős emeletes ágyas hálókban, míg a kísérők 3-4 ágyas szobákban kapnak elhelyezést.
Ha az időjárás nem alkalmas fürdésre, semmi gond, mivel a környék számos izgalmas kiránduló helyet, látnivalót kínál.

Ár: 41.100 Ft
SZÉP Kártyát elfogadunk!

Részletek
Koppányvölgy Színjátszó Tábor
Ár :41.100 Ft
Színjátszó tábor a Balatonnál! Várjuk olyan 14-22 év közötti fiatalok jelentkezését, akik iskolájukban tagjai irodalmi színpadnak, színjátszó-körnek, versmondó műhelynek, és érdeklődési körükben intenzíven jelen van a színház. A tábor különösen hasznos lehet azok számára, akik a későbbiekben színházzal kapcsolatos tanulmányokba szeretnének kezdeni. Persze a szakmai programokat "megfűszerezzük" szabadidős programokkal, kirándulásokkal, fürdéssel a Balatonban.
extra41:1
Képek
 Elérhetőség
Contact for property
Kérjük gépelje be az alábbi karaktereket (kattintson a képre új karakter sorozatért):
Type characters you see.
 * 
Jelentkezés
Turnus Időszak Ár  
Koppányvölgy Színjátszó Tábor 2018.08.08 - 2018.08.14 41100 Ft


Joomla tárhely - karbantartás - felügyelet